FAQ

Veel gestelde vragen en antwoorden daarop.

Worden we nat, moeten we droge kleding meenemen?
Wanneer het niet regent word je in principe niet nat op onze boten. Als er echter hoge golven staan in combinatie met een harde wind kan er wel degelijk spatwater over de boot waaien. We adviseren altijd een extra set kleding mee te nemen voor de zekerheid. Daarnaast hebben we bij regen of indien gewenst zeilkleding ter beschikking.
Gaat het varen door bij slecht weer?
Regen of harde wind hoeven geen reden te zijn om niet te gaan varen. Sterker nog: het kan daardoor juist spectaculairder worden. Wij schatten altijd voor afvaart de weerssituatie en de situatie op zee in. Wanneer het onverantwoord is om te gaan varen, dan doen we het uiteraard niet. We weten dit ook altijd pas kort voor afvaart. Daarnaast hebben we bij regen of indien gewenst zeilkleding ter beschikking.
Mogen we zelf sturen?
Deze vraag krijgen we zeer regelmatig van onze klanten. Uiteraard is het heel leuk om zelf te varen en zeker de ‘geoefende’ schipper denkt het wel even te kunnen doen. We hebben echter te maken met een aantal factoren waardoor we dit niet kunnen toestaan bij een regulier arrangement.:

– de zee is onvoorspelbaar en veel ervaring is vereist

– de boten hebben veel vermogen en snelheid; een foutje is zo gemaakt

– voor de opvarendenverzekering is vereist dat wij zelf aan het stuur staan

– uiteindelijk hebben wij de verantwoordelijkheid voor alle passagiers

Op welke dagen en tijden varen jullie?
Wij varen voornamelijk op afspraak en zijn daarom 7 dagen per week beschikbaar, zolang het licht is. Bij sommige tours blijven we op zee tot zonsondergang. Dagen en tijden gaan dus in overleg.
Vanaf welke leeftijd mogen kinderen meevaren?
We hanteren geen minimum leeftijd of lengte. De enige voorwaarde is dat het kind een zwemdiploma heeft, want ook al hebben we goede veiligheidsmaterialen, wij vinden dat een kind watervrij moet zijn. Wij passen de snelheid van het varen altijd aan aan de groep, dus met kinderen aan boord zullen we geen topsnelheden behalen.
Ik ben zwanger, mag ik meevaren?
Hoewel we het rib powerboat varen altijd op een zo veilig mogelijke wijze doen hebben we te maken met hoge snelheid en continu veranderende omstandigheden op zee. Dat betekent dat altijd de kans bestaat dat de boot harde schokken krijgt en daarom raden we altijd af om mee te varen als je zwanger bent. Jouw gezondheid en dat van je kind zijn uiteindelijk het belangrijkst!
Varen jullie ook in de winter?
Wij varen het gehele jaar door en onder nagenoeg alle omstandigheden, al moeten we zeggen dat varen met temperaturen onder het vriespunt best een ‘uitdaging’ is!
Worden we zeeziek?
Nee, je zal bij ons niet snel zeeziek worden. Door de hoge snelheid krijgt de boot geen kans om in een regelmatige deining te komen die zeeziekte kan veroorzaken. Als we de boot stil (moeten) leggen op zee kan je hier wel wat last van krijgen.
BOEK NU BOEK NU