Powerboat Scheveningen logo
| Volg ons op Twitter | Like ons op Facebook | Bekijk ons Youtube kanaal |
Ribeye rib powerboat.Zodiac rib boot

Zodiac ribs hebben een aanbiddelijke reputatie voor stabiliteit, hanteerbaarheid en zuinigheid. Zodiac beid meer modellen aan dan elke andere rib producent, wat betekend dat er een Zodiac rib is voor iedereen. Van de compacte 'Zoom' tot het vlaggeschip van Zodiac 'de Medline III'. De Zodiac FC klasse is d� boot geworden voor 'special forces'. Hij wordt meer door elite teams en zeelui gebruikt over de wereld dan welk merk dan ook. Zodiac levert speciale modellen voor deze mensen en teams.

De geschiedenis van Zodiac

De geschiedenis van Zodiac gaat terug tot 1908. Tijdens de tweede wereldoorlog werkte Pierre Deboutrelle aan een geheim project waarbij men opblaasbare boten wilde ontwikkelen van restmateriaal uit de ballon industrie. Na de oolog in 1952 maakte Alain Bombard een overtocht over de Mediterane Zee van Monaco naar Tnagiers en een overtocht over de Atlantische Oceaan van Las Palmas naar Barbados met een Zodiac 'Mark III'. Dit heeft bijgedragen dat iedereen wist dat rubberboten in staat zijn om veilig over zee te varen en dat de naam 'Zodiac' al snel synoniem stond voor een opblaasbare boot.


De Zodiac in het water

De technieken die Zodiac gebruikt, maakt het tot een van de veiligste en praktische rib boten die men vandaag de dag kan kopen. Door het lage zwaartepunt varen de boten enorm stabiel en is het bijna onmogelijk om ze te laten kapseizen in normale omstandigheden. Door deze eigenschappen heeft Zodiac het goed gedaan binnen het leger. Ze hebben alle strengen eisen en testen met vlag en wimpel doorstaan.


Het design van Zodiac ribs

Zodiac heeft een aantal unieke eigenschapppen. Een daarvan is het verwijderbare tube systeem, wat men kan demonteren voor bijvoorbeeld onderhoud, reparatie, opslag of transport. Zodiac gebruikt ook een geavanceerd materiaal voor de tube genaamd SHARC Duotex. Dit draagt bij aan de reputatie van Zodiac evenals de veiligheid. Zodiac ribs zijn ook erg licht van gewicht en compact gebouwd. Dat betekend dat men enorme snelheden kan bereiken met de boot wat ze weer enorm interessant maakt voor watersport fanaten.


De Zodiac modellen

Zodiac start zijn reeks met de 'Zoom' modellen. Het is een kleine boot met opblaasbare kiel, maar met enorme laadcapaciteit. Door de opblaaskiel zijn de boten wendbaar en comfortabel. Ze worden vaak gebruikt als 'tender' boot achterop een jacht. Zodiac 'Project' komt met een turbo aangedreven 4-takt motor, wat de boot snel ne leuk moet maken. De 'Project' modellen staan erom bekend dat ze met veel passagiers nog steeds goed in plan� komen. Ze zijn ook erg in trek bij watersportliefhebbers. Uitgevoerd met enorme opbergruimtes, een zemtrap, een zwemplatform, een skieoog en een grote benzinetank zijn deze mooi gebouwde boten ideaal als vrije tijds boot of jacht sloep. De Zodiac 'Medline III' is het vlaggeschip uit de Zodiac reeks. Deze mooie schepen zijn zorgvuldig ontworpen voor comfort en gemak. Ze worden zelfs geleverd met fornuis, gootsteen met stromend water en uitklapbare tafel waardoor ze ideaal zijn voor dagtochten. Ze zijn ook geschikt voor langere tochten aangezien er twee flinke benzine tanks aan boord gemonteerd zijn.


De Zodiac buitenboordmotoren

Meestal gebruikt Zodia een of twee buitenboordmotoren. Ze varieren afhankelijk van het model en formaat van de boot. Kleine boten zal men vaak tegenkomen met een 3 of 4 Pk motor, terwijl de grotere schepen tot 250 Pk kunnen worden uitgevoerd. De 'Project' modellen gebruiken een inboard motor wat 104 Pk levert. Dit geeft de boot een snelheid van ongeveer 70 Km per uur. De 'Medline III' modellen kunne maximaal 250 Pk hanteren. Deze geweldige schepen worden ook wel uitgevoerd met 2 x 150 Pk voor extra kracht en snelheid.