Powerboat Scheveningen logo
| Volg ons op Twitter | Like ons op Facebook | Bekijk ons Youtube kanaal |
Ribeye rib powerboat.
´╗┐


Ribeye rib boot

Ribeye is een van de meest toonaagevende familiebedrijven in de vrije tijds rib boten markt. Met een reputatie op het gebied van betrouwbaarheid en comfort evenals zijn krachtprestaties op het water is Ribeye de betere middenklasser op het water.

De geschiedenis van Ribeye rib


Ribeye is een relatief nieuw merk in de rib boot markt. In 1998 is het bedrijf opgericht door Charles Chivers en zijn zakenpartner en ribontwerper Peter Kidd. Ribeye rib's zijn over het algemeen gebouwd als familie vrije tijds boten.

De eerste Ribeye ribs werden gefabriceerd in Dartmouth, Devon, waar het hoofdkantoor gevestigd was. Na 18 maanden werd de productie verhuisd naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Het is de bedoeling dat de productie van Ribeye ribs de komende jaren langzaam aan naar India verhuisd.

In 2001 heeft Charles Chivers het bedrijf Ribtec RIB gekocht dat meer de focus had op commerciele vaartuigen. Hierdoor kon hij een mix maken van commerciele boten en vrijetijds boten binnen de Ribeye portfolio.

De Ribeye in het water


Ribeye ribs zijn over het algemeen vrijetijds rib boten en zijn vanuit de bouw niet direct ontworpen om ze te gebruiken voor zwaar commercieel gebruik. Ribeye ribs zijn ontworpen als familie boot en voor mensen die ervan houden om het gas eens flink open te gooien met het resultaat dat Ribeye goed scoort bij mensen die hun eerste rib aanschaffen.

Ribeye is erg populair als familieboot en wordt vaak gebruikt voor watersport zoals wakeboarden en waterskie├źn, maar ook als boot om vanaf te zwemmen of snorkelen. De grotere Ribeye boten zijn erg geschikt om grote oversteken mee te maken op het water.

Ribeye ribs staan ook bekend als echte high performance boten. In de Sports Series modellen heeft Ribeye een serieuze klap uitgedeeld op het gebied van snelheid en hanteerbaarheid. Alle Ribeye boten hebben capaciteit om ruw water te hanteren.

Het design van Ribeye ribs


Ribeye ribs zijn van zeer goede kwaliteit, zien er goed uit en doen wat ze moeten doen. De boten zijn ontwikkeld met recreatie in de gedachte. Comfort en goede opbergruimtes zijn karakteriserend voor de boten.

De grotere Ribeye ribs hebben een diepe V-vormige performance hull. Hierdoor hebben de boten een goed contact met het water en absorbeerd de hull de schokken tijdens het varen goed. Men zal een comfortabele en droge boottocht ervaren.

Nog een erg belangrijk onderdeel van het ontwerp is een uniek plat deel in de hull van de boot. De boot komt hierdoor sneller op snelheid en wordt ermee veel stabieler op het water.

De nieuwe Ribeye marine boten hebben twee jaar garantie op de hull en kuip en vijf jaar garantie op de Hypalon tubes.

De Ribeye modellen


De meest populaire uit de serie zijn de boten tussen de 5 en de 8 meter. Ribeye claimt zelfs marktleider te zijn in de 6 en 6,5 meter klasse ribs. Ribeye heeft 5 verschillende series rib boten.

De 'Tender' serie bestaat uit 4 modellen van 2,90 meter tot 4,50 meter.
De 'A' serie wordt gezien als een all-round familieboot en loopt van 5 meter tot 6,60 meter.
De Ribeye 785 (7,85m) hoort tot de high performance klasse en wordt ook gebruikt bij Powerboat Scheveningen.

Ribeye heeft ook Mediterane modellen die karakteriserend zijn door hun ruime inrichting en groot zonnedek. Boten in deze serie zijn de Ribeye 650 (6,5m), Ribeye 750 (7,5m) en de Ribeye 1050 (10,5m).

Ribeye heeft ook de Ribeye 'Grand Tourer'. Dit is een sportcruiser die plaats biest voor mensen voor een tocht waar men moet overnachten. Deze is leverbaar van 9,5 meter tot 12,5 meter.

De Ribeye buitenboordmotoren


Ribeye heeft modellen voor outboard motoren evenals modellen voor inboard motoren. Over het algemeen worden het grootste aantal modellen voorzien van outboard motoren.

Nieuwe Ribeye ribs worden alleen met Yamaha buitenboordmotoren geleverd. Dit zie je nog vaak terug op gebruikte boten.