Powerboat Scheveningen logo
| Volg ons op Twitter | Like ons op Facebook | Bekijk ons Youtube kanaal |
Ribcraft rib powerboat.
´╗┐


Ribcraft rib boot

Ribcraft is een zeer gerespecteerd Engels rib merk. Gekend om de functionaliteit en kwaliteit. Ribcraft is het betere werkpaard voor op zee; robuurt, duurzaam en leuk om mee te varen.


De geschiedenis van Ribcraft

De allereerste Ribcraft is gebouwd in 1989 en was ontworpen door expert boten bouwer George Marvin wie verantwoordelijk was voor de vooruitstrevende Avon ribs. Ribcraft ribs worden gebouwd in Yeovil, Somerset waar tussen de 150 en 180 nieuwe rib boten per jaar worden gebouwd waarvan er ondertussen duizenden in het water drijven. De bedoeling is om gedurende de jaren de productie op te schroeven naar 200 rib boten per jaar. Ribcraft ribs worden ook in de USA gebouwd in Marblehead, Massachusetts. Ondanks dat de boten worden gebouwd voor de Noord en Zuid Amerikaanse wateren, blijken er toch nog tweede hands boten op te duiken in Europa.


De Ribcraft in het water

Ribcraft ribs hebben een reputaie van goede eigenschappen in ruw water en offshore trip mogelijkheden. Hierdoor zijn ze erg in trek voor zwaar commercieel en militair gebruik. Ribcraft wordt onder andere gebruikt in het Engelse leger, het Israelische leger, Greenpeace, de waterpolitie en is ook populair bij duikclubs, powerboot scholen, havenmeesters en charter bedrijven. Ribcraft is een van de sponsors van de Honda Youth RIB Championship, een jaarlijkse competitie die 8 tot 16 jarige de kans geeft te demonstreren wat ze met een rib boot kunnen. De hoofdprijs is een gratis Ribcraft rib. In tegenstelling tot commercieel en militair gebruik, is de Ribcraft ook erg populair binnen de pleziervaart. De kleine modellen worden vaak aangeschat omdat ze makkelijk te vervoeren zijn en zonder problemen in een garage passen. Over het algemeen kan men met een Ribcraft prima watersport bedrijven zoals wakeboarden en waterskie´┐Żn.


Het design van Ribcraft ribs

Ribcraft is ontworpen voor de Engelse wateren. Goed contact met het water, kwaliteit en afwerking is hierbij erg belangrijk voor de bouwers. Ribcraft geeft 5 jaar garantie op de boten. Alle boten hebben een speciaal ontworpen hull waardoor deze goed te hanteren zijn op een ruwe zee op hoge snelheid en ze ook goed droog blijven tijdens het varen. Het verschil tussen een commerciele Ribcraft en een vrijetijds Ribcraft vind men in de afwerking van de tubes en console.


De Ribcraft modellen

Ribcraft heeft twee verschillende modellen; Ribcraft Pro en de Ribcraft Sport. Ribcraft Pro boten zijn speciaal gebouwde boten terwijl Ribcraft Sport boten een vast design en model hebben. Ribcraft bouwt een hoog aantal rib boten varierend van de Ribcraft 4.2 (4,2m) tot de Ribcraft 12.0 (12m), maar ook canine ribs in beide modellen. Alle Ribcraft modellen zijn goedgekeurd door de Engelse kustwacht, wat een belangrijke goedkeuring is voor commerciele vaart. Dit betekend dat de boten vele tests hebben doorstaan.


De Ribcraft buitenboordmotoren

Ribcraft heeft modellen voor outboard motoren evenals modellen voor inboard motoren. Over het algemeen worden het grootste aantal modellen voorzien van outboard motoren. De gebruikte vermogens varieren van 25 Pk tot en met 900 Pk. Nieuwe Ribcraft ribs worden niet specifiek met een merk motor geleverd, hoewel Suzuki, Yamaha en Honda erg populair zijn. Men kan een Ribcraft natuurlijk ook geleverd krijgen met een Evinrude E-Tec, Mercury Optimax of een Mariner.