Powerboat Scheveningen logo
| Volg ons op Twitter | Like ons op Facebook | Bekijk ons Youtube kanaal |
Cobra rib powerboat.Cobra rib boot

Cobra is een van de leidende Engelse rib boot merken en leverde de eerste familie vrije tijds rib boot. De Cobra rib, de Volvo van de zee, heeft een reputatie van betrouwbaarheid, waarde voor je geld en een goede afwerking.


De geschiedenis van Cobra ribs


De geschiedenis van Cobra gaat terug naar 1969 met de oprichting van Picton Boats in Bridgend, Zuid Wales door Dave Picton. Pas in 1989 begon Picton Boats pas met het bouwen van rib boten met een achtergrond van powerboat design en constructie. De eerste Cobra rib was geboren, de Picton Cobra rib. De Picton Cobra rib was bedoeld als commerciele boot, maar veroverde snel zijn plaats in de markt. Ze zaten namelijk bij de eerste bedrijven die de potentie zagen van het bouwen van een vrije tijds-familie boot wat leidde tot het merk Cobra Nautique rib, een luxe familie rib merk. In totaal sinds de jaren '80 zijn er meer als 200 Cobra ribs gebouwd. Het eigendom van Picton Boats en de Cobra rib portfolio verwisselde van eigenaar in 2007 toen het bedrijf werd overgenomen door Stephen Arkell en Malcolm Patrick. De twee Cobra fanaten hebben beloofd om de ontwikkeling door te zetten in Engeland en de rest van Europa.


Cobra ribs in het water.

Officieel ontworpen voor commercieel gebruik zijn de Cobra ribs erg vaak gebruikt door duik clubs. Ze waren bekend om hun enorme kwaliteit en zeewaardigheid op de Engelse wateren. De ontwikkeling van de Cobra Nautique vrij tijd ribs heeft het merk toegankelijk gemaakt voor een veel breder publiek. Het merk heeft ook een reputatie opgebouwd om snelheid en veiligheid te combineren. De Cobra rib boten geven een droge en rustige tocht en hebben de kwaliteit om goed te reageren in ruw water.


Het ontwerp van Cobra ribs

Cobra was een pioneer in de ontwikkeling van ribs. Ze experimenteerden met de stoelen en waren een van de eerste met een zonnedek op een rib. Elke Cobra wordt vandaag de dag geleverd met een achterbank voor familie gebruik. Cobra heeft ook een uniek ontwerp voor de bestuurdersstoel. Deze kan gebruikt worden om op te zitten, om tegen te leunen of als armsteun. Een ander sterk punt van de cobra ribs is de diepe V-hull welke ervoor zorgt dat de boot goed zeewaardig maakt.


De Cobra rib modellen

Vandaag de dag zijn de Cobra Nautique luxe ribs het hoofdproduct van Picton Boat's. Het bedrijf bouwt ook speciale boten op aanvraag voor zwaar commercieel gebruik. De commerciele lijn van Cobra loopt van een model van 6 meter tot een model van 14 meter. De heavy duty modellen van Cobra lopen van 6 meter tot en emet 20 meter ribs. De Cobra Nautique 6.6m werd gelanceerd in 2007. Het model was gebaseerd op de grotere Cobra 7.55m. De Cobra Nautiwue 8.6m werd op de London Boatshow gelanceerd. Beide boten werden voorzien van nieuwe eigenschappen.


De Cobra motoren

Het grootste deel van de Cobra rib boten worden uitgevoerd met outboard motoren hoewel er modellen leverbaar zijn vanaf 8,5 meter met inboard motoren. Cobra ribs kunnen worden voorzien van motoren van 25Pk tot en met 350Pk. Cobra rib's zijn niet speciaal voor een bepaald merk gemaakt, maar worden vaak voorzien van een Suzuki, Yamaha of Mercury motor.