Powerboat Scheveningen logo
| Volg ons op Twitter | Like ons op Facebook | Bekijk ons Youtube kanaal |
Ballistic rib powerboat.
´╗┐


Ballistic rib boot

Ballistic ribs worden gezien als een van de sterkste en innovatieve ribs ter wereld. De Range Rover van de zee. Ballistic ribs worden voor alle doeleinde gebruikt van zowel vrije tijds gebruik als commercieel of militair gebruik.


De geschiedenis van Ballistic ribs


Het ontwerp van Ballistic ribs stamt af van expert ontwerper Paul Frankowski die in de jaren '90 heeft getracht een high performance rib powerboat te otwikkelen die een enorme laad capaciteit had. Ondernemer Nick Parish kocht de rechten op de ontwerpen van de rib en heeft het merk 'Ballistic' in het leven geroepen. Hij heeft enkele jaren gewerkt aan de ontwikkeling van vrijetijds ribboten en lichte commerciele boten totdat hij besloot een partner te zoeken die de productie een enorme boost kon leveren. In 2002 haakte Parish aan bij JBT Marine, een van de leidende handelaren in tweede hands rib boten in Engeland. Dit alles nadat zijn nieuwe partner enkele Ballsitic ribs had getest tijdens een wedstrijd in Zuid-Afrika. De Ballistic ribs presteerden subliem. Beide partijen werkten samen aan het bouwen van een reputatie voor Ballisttic ribs. Zeker in de particuliere sector. In 2005 kocht JBT de rechten van de boot op. Sindsdien is er hard gewerkt aan de verbetering van de boot en het design. Ze zijn ook begonnen met een wereldwijde distributie van de Ballistic ribs. in Skandinavi´┐Ż zal men de Ballistic ribs erg vaak tegenkomen. Ze zijn daar ook populair.


Ballistic ribs in het water.

Gebouwd volgens de hoogste standaard heeft Ballistic een reputatie voor veiligheid, stabiliteit, snelheid en zeewaardigheid. Het is een van de best uitgeruste ribs in de markt. Hierdoor is de Ballistic rib boot ook geliefd bij een grote groep gebruikers. Ze worden onder ander gebruikt door de politie in London, Zuid-Afrika en Noorwegen, maar ook door duikclubs, kustwacht en havenmeesters. Over het algemeen wordt de Ballistic rib boot gebruikt als vrije tijds boot en speedboot, als sloep achter enorme jachten of als support boot bij grote zeiljachten. Voor het gebruik als familieboot is Ballistic rib erg populair voor het varen van strand naar strand, als een boot voor watersport en als een eenvoudige cruiser. Een zeer bekende eigenaar van een Ballistic rib boot is Richard Branson van Virgin. Hij wil in de toekomst een Ballistic vloot neerleggen bij zijn nieuwe eiland resort 'Mosquito'.


Het ontwerp van Ballistic ribs

Het belangrijkste onderdeel van het unieke ontwerp is de uit drie delen bestaande opbouw van de romp van de boot. Er zit ook geen hout onder het dek wat kan rotten door de vocht. Deze constructie zorgt ervoor dat Ballistic rib boten behoren tot de sterkste en duurzaamste boten op het water. De Ballistic rib boot is zo ingericht dat men tijdens een tocht op hoge snelheid veilig achterop kan zitten op jockeyseats en het zonnedek voorop kan worden omgebouwd tot een rondzit waar men rustig kan zitten tijdens een rustige tocht. De hoge kwaliteit van een Ballistic rib boot geeft de producent de gelegenheid om een zeer goede garantie te geven op de boten. Voor vrije tijds gebruikers geeft Ballistic een no nonsens garantie van 3 jaar waarin alle problemen met de Ballistic rib kosteloos worden opgelost.


De Ballistic rib modellen

De Ballistic reeks betaat uit drie rib boot modellen; de 5.5m, de 6.5m en de 7.8m. Alle modellen zijn gebouwd op zware belading op hoge snelheid terwijl men tegelijkertijd een stabiele en comfortabele tocht zal ervaren. De reeks Ballistic rib boten zal in de toekomst uitbreiden met onder andere een 10 meter rib uitvoering met kajuit welke de vaareigenschappen van een rib zal bevatten en de luxe eigenschappen van een kruiser.


De Ballistic motoren

Ballistic ribs zijn gebouwd om over het algemeen Evinrude E-tec motoren te monteren van 40Pk tot 600Pk. Hiermee kan de boot snelheden bereiken tot 240 Km.u. De evinrude E-tec is een van de schoonste motoren die erg goede prestaties leveren met weinig geluid en een rustige bediening.