Powerboat Scheveningen logo
| Volg ons op Twitter | Like ons op Facebook | Bekijk ons Youtube kanaal |
Avon rib powerboat.Avon rib boot

Avon ribs worden gezien als een van de leidende rib leveranciers ter wereld. Ze worden ontworpen en gebouwd met de hoogste eisen in Dafen, Wales. Avon ribs hebben een goede reputatie op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid stabiliteit en zeewaardigheid. Daarom is het ook de eerste keuze van vele veiligheidsorganisaties en strijdkrachten. Daarbij horen de Britse RNLI, de United States Coastguard, NATO, Greenpeace en de Engelse marine.


De geschiedenis van Avon ribs

Avon ribs bouwen al vanaf 1959 opblaasbare speedboten. In de afgelopen jaren hebben zij al over de 200.000 ribs gebouwd en geleverd. Avon ribs staan erom bekend om onverwoestbaar te zijn. Dit is door het oog voor detail in design en kwaliteit. Organisaties die de hoogste standaard hanteren voor opblaasbare speedboten kiezen vaak voor Avon ribs.


De bouw van Avon ribs

De kwaliteit van de Avon ribs is te danken aan de keuze uit de beste materialen die leverbaar zijn. Een daarvan is het sterke en stabiele Hypalon. Hypalon is vrijwel onaantastbaar door weer, temperatuur, vochtigheid, benzine, olie of zonlicht. Avon is zo zeker van haar zaak, dat ze 10 jaar garantie geven op het materiaal en 5 jaar op de naden. Alle nieuwe Avon rib boten worden geleverd met een garantie van 10 jaar. Avon Ribs zijn ook enorm snel vaarklaar te maken. Ze zijn gebouwd met 6 onafhankelijke luchtkamers voor extra veiligheid. Avon gebruikt grote tubes wat in combinatie met een laag zwaartepunt ervoor zorgt dat de Avon rib bijzonder veilig is.


De Avon modellen

Avon bouwt een uitgebreide reeks aan rib boten varierend van kleine sloepen tot grote ribs die in staat zijn om veel mensen en veel gewicht te vervoeren. Avon ribs zijn erg varierend waardoor ze interessant zijn voor zowel vrije tijds gebruik als gebruik in extremere situaties.


De Avon motoren

Avon gebruikt op veel van zijn boten een jet aansturing. Bij Avon is het mogelijk om te kiezen uit een outboard of een jet motor. Vaak wordt de middenklasser van Yamaha gebruikt; de 100 Pk 4-takt buitenboordmotor. Deze mototen zijn uiterst betrouwbaar, ook tijdens een koude start. Ze leveren een rustige stabiele tocht. Het hebben van een betrouwbare buitenboordmotor is op zee van groot belang. Het uitvallen van een motor is de nachtmerrie van elke rib bezitter. De Yamaha motoren hebben een 'failsafe' systeem wat ervoor zorgt dat als de motor foutmeldingen vertoont, de boot te alle tijden nog terug te varen is naar de kade.