DutchEnglishGerman
DutchEnglishGerman
DutchEnglishGerman

Over ons

Ontstaan van Powerboat Scheveningen

Jaren geleden is vanuit passie voor het varen het idee ontstaan om diverse vaardiensten aan groepen en individuen aan te bieden in Scheveningen. In 2009 vonden we een professionaliseringsslag nodig en hebben we het bedrijf Powerboat Scheveningen opgericht met als doel om het ultieme spektakel van het rib powerboat varen voor iedereen beschikbaar te maken.

Naast het powerboat varen bieden we inmiddels in samenwerking met onze zakelijke partners diverse activiteiten en arrangementen aan. De reacties van onze klanten zijn zéér positief te noemen en wij zien dat ook terug in het groeiende aantal mensen dat ons jaarlijks weet te vinden.

Inmiddels werken we samen met enkele leuke enthousiaste collega’s en met diverse zakelijke partners aan de verdere uitbouw van ons bedrijf. Zo bieden we onze diensten ook aan vanuit een vaste locatie in Ijmuiden en Rotterdam.

Waarom Powerboat Scheveningen kiezen?

Door onze jarenlange ervaring voelen we precies aan wat jij, onze klant, wilt. Of je nu een spectaculaire race op zee wilt meemaken of een rustige tourtocht, wij passen ons aan aan jouw wensen. Bij ons kom je niet om te varen, maar kom je voor een belevenis, en die begint al bij de ontvangst in de haven door één van onze medewerkers en eindigt wanneer je er met je collega’s en/of vrienden eindelijk een keer over uitgesproken bent.

De samenwerking die wij met diverse bedrijven in en om Scheveningen hebben zorgt ervoor dat we een compleet arrangement voor je kunnen samenstellen en organiseren. In feite zijn we dus een “one stop shop” voor jouw evenement of uitje.

Daarnaast staat veiligheid bij ons hoog in het vaandel. Naast dat we je een spectaculaire ervaring willen bieden zorgen we er ten alle tijden voor dat we dit onder de maximaal mogelijke veilighedsnormen doen.

We doen dit bijvoorbeeld door:

– Een RYA powerboat opleiding te bieden aan onze vaste schippers

– Een duidelijke en uitgebreide veiligheidsbriefing vooraf te geven

– Jullie te voorzien van het beste veiligheidsmateriaal met keuringscertificaat

Uiteraard willen we niet vergeten om te noemen dat onze prijs/kwaliteit verhouding zeer scherp is.

Wat is nu precies een RIB?

RIB staat voor Rigid Inflatable Boat. Oftewel, RIB is een rubber boot met een stevige romp. Zo wordt een RIB beschouwd als een mix tussen een conventionele boot en een rubberen boot. De tubes die men gebruikt voor de kleinere RIB’s zijn bestemd voor de recreatieve markt, en zijn meestal vervaardigd uit PVC. RIB’s die professioneel gebruikt worden en grotere commerciele RIB’s zijn vaak gemaakt van een duurder materiaal zoals bijvoorbeeld Polyurethaan, Neopreen of Hypalon. Ook de tubes van de RIBs van Powerboat Scheveningen zijn hiervan gemaakt. De rompen zijn over het algemeen gemaakt van polyester. RIBs zijn meestal steviger te gebruiken dan conventionele pleziervaartuigen en dat merken we ook bij het RIB varen in Scheveningen, waar we vaak spectaculaire omstandigheden hebben. Een RIB boot kan men vergelijken zoals bij auto’s een auto met 4-wiel aandrijving. Een RIB heeft alle voordelen van een rubberboot en een conventionele boot. De eerste RIB boten werden gebouwd in de jaren ’60…….

WhatsApp chat